Een tevreden Amsterdammer is het beste uithangbord

De VVD stelt voor om de stadspas met bijbehorende kortingen en aanbiedingen tegen betaling voor elke Amsterdammer toegankelijk te maken. VVD fractievoorzitter Marja Ruigrok: “De Amsterdampas nieuwe stijl is bedoeld om te zorgen dat bewoners nóg meer kunnen genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Wat ons betreft gaat de gemeente in gesprek met ondernemers en bewoners om te kijken hoe we het aanbod aan winkels, musea en horeca optimaal kunnen invullen voor Amsterdampashouders.”

Momenteel is er al een stadspas beschikbaar voor minima. De Amsterdamse VVD stelt nu voor om de pas uit te breiden en tegen betaling beschikbaar te stellen voor alle Amsterdammers. Dit hoeft volgens de liberalen geen extra subsidie te kosten. VVD woordvoerder werk Marianne Poot: “De pas biedt kansen aan ondernemers doordat het meer bezoekers en publiciteit oplevert. Daarbij komt natuurlijk dat het een leuk gebaar van ondernemers aan Amsterdammers is. Een tevreden Amsterdammer is voor elke ondernemer het beste uithangbord.”

Amsterdampashouders kunnen korting krijgen bij de bekende musea en andere bezienswaardigheden. Daarnaast kunnen horeca en winkels zich aansluiten bij de pas. Hierdoor kunnen Amsterdammers bijvoorbeeld korting krijgen op Amsterdammade producten.

De VVD is van mening dat de Amsterdampas ook bijdraagt aan balans in de stad. Marja Ruigrok: “We zien dat bewoners in Brugge al jaren gratis naar musea kunnen en dit erg waarderen. Deze pas waarborgt de toegankelijkheid van de stad voor bewoners. Balans in de stad betekent ook dat bewoners zich vrij voelen en kunnen genieten van de stad.”

Naast het toegankelijk maken van bezienswaardigheden, horeca en winkels draagt de pas ook bij aan spreiding doordat ondernemers in stadsdelen buiten het centrum zich kunnen aansluiten. Of door kortingen voor bezienswaardigheden te koppelen aan bezoeken buiten de piektijden.

Lees de berichtgeving van Het Parool, at5 en het AD.

Geef een reactie