VVD vraagt namens hele raad spoeddebat homohaatflyer aan

Naar aanleiding van de verspreiding van flyers in West en Nieuw-West die oproepen tot homohaat heeft de VVD mede namens de gehele gemeenteraad een spoeddebat aangevraagd. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Waar haal je het lef vandaan om zulke walgelijke folders met onwaarheden te verspreiden? In Amsterdam, de stad van het eerste homohuwelijk, mag geen plek zijn voor oproepen tot haat en discriminatie tegen de LHBTI gemeenschap.”
Op de flyer worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst ‘Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden.’ Ook wordt beweerd dat bijna een derde van de homoseksuele ouders kinderen seksueel misbruikt. Het is nog onbekend wie achter de flyer zit en de politie is inmiddels een onderzoek gestart.


Wat de indieners betreft is haat zaaien in Amsterdam volstrekt onacceptabel. Zeker gezien de geweldsincidenten gericht tegen LHBTI’ers van de afgelopen periode waarvan de ernstige mishandeling van twee mannen op de pont afgelopen weekend het meest recente treurige voorbeeld is. Marja Ruigrok: “Deze folders zetten aan tot haat en discriminatie en veroorzaken onrust onder de Amsterdamse bevolking, met name ook binnen de LHBTI gemeenschap. De mishandeling van twee homoseksuele mannen op de pont afgelopen zaterdag illustreert de kwetsbaarheid van LHBTI’ers in onze stad.”
Namens de gehele gemeenteraad heeft de VVD een spoeddebat aangevraagd voor de eerstvolgende vergadering van de commissie AZ. “Wij vinden dit dermate ernstig dat we het met de andere fracties hebben geagendeerd om samen met de burgemeester te kijken hoe we deze vorm van haat zaaien kunnen stoppen”, aldus Ruigrok.

Geef een reactie