Mentor Social EnterpriseNL

Sinds 2017 ben ik aangehaakt als mentor bij SocialEnterpriseNL. Een club voor sociale ondernemingen die naast gezonde winstdoelstellingen ook maatschappelijke doelstellingen hebben. Zoals het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook: hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie of hoe creëren we banen voor mensen die aan de andere kant van de wereld in armoede leven?

Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

Begin dit jaar heb ik een BOOST Talk gehouden in Brouwerij de Prael. Zie hier de aankondiging:

Op 28 februari vindt de 1e editie van BOOST Talks plaats! Deze interactieve middag gaan we in gesprek met twee door de wol geverfde ondernemers: Marja Ruigrok en Bartel Geleijnse  van de Colour Kitchen. Social Enterprise NL collega Bart Krull modereert de middag. De volgende thema’s staan deze 1e editie centraal: Samenwerken met de gemeente & Netwerken. Na een korte Q&A zoeken we aan de hand van jullie vragen en ervaringen de verdieping op. Dit alles in de knusse setting van het proeflokaal van Brouwerij de Prael te Amsterdam.

Het was een enerverende middag!

Geef een reactie