Energy parties

De gemeenteraad heeft vandaag unaniem positief gereageerd op het VVD-voorstel om energy parties te organiseren. Energy parties zijn buurtbijeenkomsten waar bewoners advies krijgen en geven over het besparen op hun energierekening. Initiatiefnemer en woordvoerder Duurzaamheid Cees Eenhoorn: “Onder het genot van een hapje en drankje kunnen bewoners en ondernemers straks tips uitwisselen over efficiënt energieverbruik.”


Dit initiatief past in de ambitie van Amsterdam om in 2020 twintig procent minder energie te verbruiken, ten opzichte van 2013. Eenhoorn: “In andere steden zijn deze bijeenkomsten succesvol. Deelnemers nemen na afloop direct maatregelen. Een kleine aanpassing, zoals het aanschaffen van een slimme schakelaar, kan veel energie besparen.” Bij de bijeenkomsten is altijd een energie-expert aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven.
Omdat er ook energy parties voor bedrijven zullen worden georganiseerd kunnen ondernemers ook gaan profiteren, zegt Marja Ruigrok: “Ondernemers zijn vindingrijk en staan altijd open voor nieuwe ideeën, zoals het delen van materiaal of het aanschaffen van energiezuinige apparaten. Zeker als dit geld bespaart.” Ondernemers met een duurzame bedrijfsvoering kunnen bovendien in aanmerking komen voor het milieukeurmerk en de prijs voor duurzame Amsterdamse MKB-ers, de DAM-prijs.

Lees hier het initiatiefvoorstel en hier de reactie van het stadsbestuur op dit voorstel.

Geef een reactie