Comité van Aanbeveling F6

Hoe meer jongeren interesse in politiek hebben of krijgen, hoe beter! Daarom zei ik natuurlijk meteen ‘’Ja’’ toen Peter Paul Kleinlooh me vroeg of ik in hun Comité van Aanbeveling wilde komen. De afgelopen jaren ben ik de jongeren van F6 op verschillende plekken tegen gekomen: online in gesprek over stellingen in de politiek, op de catwalk tijdens de Fashion Week en heel intensief tijdens de campagne van de laatste gemeenteraadsverkiezingen (als verslaggevers van Channel 6 Fake News). Waren alle jongeren maar zo betrokken en geïnteresseerd in politiek! F6 helpt MBO-scholen hier graag mee met hun Poltieke Burgerschap 3-daagse. 

Hieronder lees je in welk goed gezelschap ik me bevind:

Het Comité van Aanbeveling ondersteunt en onderschrijft de activiteiten van Stichting F6 en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en directie.

Chris Aalberts

Onderzoeker & publicist

Aalberts kwam als eerste met een onderzoek over jongeren en politiek en adviseert Stichting F6 al vanaf het begin. Hij publiceert oa. over de EU en lokale politiek in The Post Online en Follow the Money.

 

Marja Ruigrok

Connector

Marja Ruigrok was jarenlang fractievoorzitter van de VVD Amsterdam en directeur/eigenaar van Ruigrok Netpannel. Marja over Stichting F6: “ik ondersteun als lid van het Comité van Aanbeveling graag en van harte de activiteiten van Stichting F6. De stichting organiseert goeie projecten om jongeren meer bij de politiek te betrekken. Met zulke opkomstcijfers van (lokale) verkiezingen is dat ook erg hard nodig!”.

In 2017 heb ik, als gemeenteraadslid, mee mogen doen aan Political Catwalk waarbij jong talent gekoppeld werd aan politici van alle bestuurslagen in Nederland. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ben ik de deelnemers van Channel 6 Fake News overal tegengekomen zoals bij debatten of bij de VVD Roze Kroegentocht! (Foto Jan van Breda).

 

Marcel Rene Bamberg

Presentator & debatleider

Marcel René is gespreksleider en presentator van debatten en congressen. Hij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en werkte als begeleider aan het Binnenhof voor Scholieren bij ProDemos. Hij was tot 2012 voorzitter van de koepel van jongerenorganisaties, NJR (Nationale Jeugdraad) en daarvoor al lang met politiek en jongeren bezig.

Marcel over F6: “Als je jong bent moet je zo vaak en zo eerlijk mogelijk horen waar je goed in bent. Ik geloof dat je daar beter van wordt. De eerste keer dat ik met f6 in aanmerking kwam, zag ik precies dat. Ik mocht een debat leiden tussen een handjevol Tweede Kamerleden en dertig jongeren die normaal echt niets met politiek hebben. Na een uur besloten we dit geintje nog een paar keer te herhalen. Iedereen heeft talent. En wie jong is merkt door f6 soms dat hij veel meer kan dan wat hij en zijn omgeving van zichzelf verwachten.”

Geef een reactie