In de nieuwsbrief van Vincent Everts

Afgelopen week kwam ik Vincent Everts tegen in Dauphine. Hij gaf me niet alleen een lekkere lunch maar ook een leuk interview cadeau! 

Marja Ruigrok is bekend als ex-fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD, maar ik ken haar o.a. als onderneemster waar ze haar digitale enquêtebureau Ruigrok NetPanel heeft, met vele bekende klanten. Marja is sinds maart dit jaar, na acht jaar in de Amsterdamse gemeenteraad, gestopt met haar politieke carrière.

Ik vroeg haar naar de lessen die wij kunnen leren van de werelden van de overheid en het bedrijfsleven. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in beide werelden? Vindt ze dat Amsterdam goed wordt bestuurd? Hoe zit het met de integriteit van politici en ambtenaren? Hoe staat Amsterdam ervoor? Hoe zit het met ICT & innovatie in de gemeente? Wat zijn haar toekomstplannen?

Geef een reactie