Investeren in jonge filmmakers

Je zal maar 18 jaar zijn en al meerdere films op je naam hebben staan. Leon de Levita is zo’n jonge filmmaker. Samen met Casper Molin begon hij Black Bee Productions.

In 2018 zochten de mannen investeerders om een korte thriller te maken. Een spannend verhaal in 10 minuten verteld. Dat wilde ik wel zien. Dus in ruil voor een plekje in de aftiteling verstrekte ik een financiële bijdrage. 

Op 7 januari 2019 was de première van Een normaal Leven. Een schitterende korte film met onder andere Christine van Straalen.

Naar een verhaal van Marion Pauw

Wanneer Anandi zich verwaarloosd voelt, besluit zij tot het plegen van een onverwachte daad met grote gevolgen…

In de korte film “een normaal leven” volgen we de 40-jarige alleenstaande moeder Melissa. Ze woont in een kleine hippie-commune en ze is daar zo mee bezig, dat ze vaak vergeet om tijd en aandacht te geven aan haar puberende dochter Anandi.

Anandi zich schaamt zich voor het leven in deze commune met vreemde rituelen, meditaties, ingewikkelde onderlinge gesprekken, en vrije seks.

Wanneer het Anandi allemaal te veel wordt, besluit zij, in de hoop meer aandacht en liefde van haar moeder te krijgen, iets zeer onverwachts te doen, met grote gevolgen.

Moeder-Melissa wordt door de maatschappij gezien als een verschrikkelijke moeder die haar dochter verwaarloost. Anandi doet haar omgeving geloven dat haar gedrag en haar daden een gevolg zijn van de ‘vreemde’ opvoeding van haar moeder.

Is Melissa dader of slachtoffer..?

De eenzaamheid, verwaarlozing, radeloosheid en verdriet staan in deze korte film centraal. Naarmate het verhaal vordert, wordt Anandi’s motief steeds duidelijker.

 

Black Bee Productions

‘Een normaal leven’ is geproduceerd door Black Bee Productions, een nieuwe productiemaatschappij van Leon de Levita en Casper Molin, twee jonge, zeer bevlogen en toch al behoorlijk ervaren makers. Beide jongens komen uit families waar callsheets vaker dan kranten op de ontbijttafel lagen.

Black Bee Productions ziet het als zaak dat de Nederlandse filmwereld zich blijft vernieuwen. Hierom hebben ze een jong maar ervaren team om hen heen gebouwd. Met dit enthousiaste team kunnen ze met een frisse blik nieuwe aangrijpende films maken.

 

Geef een reactie