Kortebaandraverij

Een voor mij totaal nieuwe traditie: de Kortebaandraverij! In Hoofddorp al jaren een begrip. Ik mocht als locoburgemeester de wedstrijd openen. Gelukkig kreeg ik nog wat uitleg over het gokken en de spelregels.

Zaterdag 13 juli 2019 geeft locoburgemeester Marja Ruigrok om 13.15 uur het startschot voor de kortebaandraverij aan de Kruisweg in Hoofddorp. Voor het negende jaar op rij draven de paarden over de Kruisweg tussen de Joannes de Doperkerk en hotel-restaurant De Beurs.

Volgend jaar is het jubileumjaar en wordt in Hoofddorp het Nederlands kampioenschap kortebaan gehouden. Bovendien rennen er dan niet alleen paarden over de zandlaag maar mogen ook deelnemers het op naaldhakken proberen. (Daar ga ik me natuurlijk alvast op voorbereiden šŸ‘ )

Het deelnemersveld is daarna te vinden op kortebaandraverijen.nl.

Geef een reactie