Guts Award 2019

Andrea van de Graaf is dinsdag 1 oktober uitgeroepen tot winnaar van The Guts Award 2019. De uitreiking van de vierde editie van dit evenement vond plaats bij Moog B.V.

Het betrof een initiatief van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en de Gemeente Haarlemmermeer. Er waren veel ondernemers uit de regio aanwezig. Doordat ze de titel heeft gewonnen mag Andrea zichzelf het komende jaar lefgozerin met de meeste GUTS van Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek noemen. De directeur van Tegenstroom kreeg de award uitgereikt uit handen van wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer.

TOP DRIE De afgelopen maanden kon er gestemd worden op de 25 genomineerde vrouwen. Tijdens het evenement werd eerst de top drie bekend gemaakt. Dat waren de kandidaten die tijdens de stemming de meeste stemmen hadden vergaard. Dit waren Andrea van de Graaf, Lisanne de Roever, en Saskia van der Drift. Zij mochten één voor één de jury proberen te overtuigen door middel van een pitch van drie minuten.

Andrea van de Graaf hield een indrukwekkende pitch waarbij ze begon met de letterlijke vertaling van Guts. “Dat is ingewanden. Ik denk dat ze bedoelen dat lef van binnen moet zitten en dat is bij mij het geval. Bij ons thuis ging het niet over het milieu, maar over geld verdienen. Tijdens mijn studie kreeg ik een bijbaantje bij Greenpeace en daar werd me veel duidelijk. In 1997 schreef ik mijn scriptie over Maatschappelijk verantwoord onderneming”. In 2002 stapte Van de Graaf over naar het bedrijfsleven. “Mijn motto is als duurzaamheid niet rendabel is, is het niet duurzaam. Een bedrijfsmatige aanpak van duurzaamheid is essentieel om tot impact te komen. Ik ben vaak uitgelachen, omdat mensen me niet begrepen”.

Geef een reactie