Een ring met een trits aan bussen

Vandaag hebben we een mooie overeenkomst tussen de Provincie Noord-Holland, de Vervoerregio en de Gemeente Haarlemmermeer gesloten. Het gaat om het laatste stuk van een ring van snel (en elektrisch) busverkeer in en rond Schiphol. Nu kan je dus vanaf elk punt in dit gebied een snelle bus nemen. De tijd dat je op je telefoon of computer moet kijken om te checken hoe laat je bus gaat is dan ook voorbij. Als je er eentje net weg ziet rijden, zie je de volgende alweer bijna aankomen. Het laatste stuk van de ring loopt van Schiphol Oost, via de Oude Meer naar Schiphol Rijk. Dus ook dáár kan iedereen binnenkort genieten van die vrije busbaan. En dat is broodnodig met het groeiende verkeer!

Namens de Provincie Noord-Holland tekende Adnan Tekin en namens de Vervoerregio Amsterdam én de Gemeente Haarlemmermeer mocht ik tekenen. Voorafgaand namen we een kijkje in het gebied. Vanzelfsprekend per elektrische Connexxion bus!

Met de aanleg van de vrijliggende busbaan wordt  de infrastructuur rondom Schiphol compleet. Naast de aanleg van de busbaan, komen er ook nieuwe- voet- en fietspaden, goede looproutes van en naar de bus, extra verlichting en fietsenstallingen bij de HOV haltes. In de spits gaan er 34 (!) bussen per uur rijden. De aanleg van de nieuwe busbaan is gepland in 2022, zodat de eerste bussen in 2023 over de busbaan kunnen rijden.

Geef een reactie