Kennismaken met Forza!

Artikel op de site van Forza! Haarlemmermeer

Sinds januari 2019 zit er een nieuw gezicht in het college van B&W: Wethouder Marja Ruigrok uit Amsterdam (inmiddels woonachtig in Rijsenhout).

Op eigen initiatief heeft zij in haar eerste jaar in de Haarlemmermeerse raad kennis gemaakt met de raadsleden van de gemeenteraad. Deze ontmoetingen vonden plaats op bijzondere en/of persoonlijke plekken van de raadsleden in de gemeente. Ook uiteraard met de leden van onze fractie.

Niet alleen een leuk initiatief om elkaar beter en persoonlijker te leren kennen, maar ook zeer nuttig om met elkaar van gedachte en ideeën te wisselen.

Marja trapte in onze fractie af met Jordy afgelopen januari (in de sneeuw) bij de oude controletoren op Schiphol-Oost om het naast elkaar te leren kennen, ook uiteraard te spreken over de lusten en lasten van Schiphol, de lokale politiek en verkeer.

Na Jordy moest ze direct doorrijden naar Zwanenburg alwaar ze kennis maakte met Erik Vermeulen bij zijn energie-neutrale woning. Vanuit daar maakte zij beide een frisse wandeling door het dorp en spraken ze over de lokale lusten en lasten, onderhoud van de openbare ruimte, de verhoudingen met de gemeente tussen de kernen en het energie- en duurzaamheidsbeleid.

In maart sprak ze af met Tjarda op een bijzondere en persoonlijke plek; ‘de Estafette’ in Hoofddorp. Daar had zij een indrukwekkend gesprek met enkele bewoners én uiteraard ook met Tjarda zelf. Voornamelijk over de situatie van dakloze gezinnen en de opvang van ouders en kinderen in de gemeente. Uiteraard kwam ook de oneerlijke voorrangstatus van statushouders aan bod.

Later in augustus vond een persoonlijke kennismaking met Michel van Dijk plaats aan een terras in Toolenburg. Wat veel aan bod op die locatie kwam waren de activiteiten voor zwemveiligheid aan de plassen. Maar ook over gezinssituaties in Haarlemmermeer, het leger, hun achtergrond en de lokale politiek. En dat op vrijdagmiddag met een biertje erbij.

En last but not least was fractievoorzitter Paul Meijer als hekkensluiter en allerlaatste raadslid aan de beurt afgelopen 11 december bij De Beren in Hoofddorp.

Onze fractie dankt de wethouder (Marja) voor dit zeer leuke initiatief dat zij heeft genomen en ook de leuke, maar vooral zeer nuttige en fijne gesprekken. We hebben met de gesprekken elkaar beter leren kennen en begrijpen. Maar ook kunnen wisselen en delen van ideeën, standpunten en lokale zorgen en punten van aanpak. 
Het is inderdaad veel prettiger om elkaar persoonlijk op een bijzondere plek in onze mooie gemeente te leren kennen, dan op een eindborrel na een lange vergadering, avonds in het raadhuis.

(Foto’s: Onze raadsleden met wethouder Ruigrok)

Geef een reactie