Het terras is weer open!

HOOFDDORP De vrijheid die de horeca in Haarlemmermeer van het gemeentebestuur kreeg is niet geschonden. Mede daarom is de heropening maandag naar tevredenheid verlopen.

Wethouder Marja Ruigrok deed vorige week een handreiking aan de horeca, die ze een flinke portie vrijheid en vertrouwen gaf. Een opvallende geste is dat er tot et einde van het jaar in principe geen limiet zit aan een terras. Daarbij wordt de ondernemer gevraagd om goed na te denken over de impact van het terras en de bezoekers op de bedrijfsvoering binnen. Uiteraard moeten de regels wordt nageleefd.

“En dat gebeurde ook”, zo laat Ruigrok weten. “De aftrap was top. De ondernemers en gasten waren er blij mee, en het weer deed lekker mee. En ik begrijp goed dat het een uitdaging is om er in deze omstandigheden iets van te maken.”

Een goed voorbeeld geeft bedrijfsleider Bas Stenneke van De Polderboom. “Er staat bij ons een desinfectiezuil bij de ingang, en iedereen moet zich melden met naam, tijdstip en telefoonnummer. Mocht er later een geval van corona zijn dan kan men makkelijk worden gewaarschuwd. De mensen waren begripvol.”

Burgemeester Marianne Schuurmans complimenteert Bas en zijn collega’s met de voorbereidingen en afhandeling. “De terrassen waren goed ingericht en overal werd aan de bezoekers gevraagd of ze gezond zijn en zich aan de afspraken willen houden. Ik zag ergens te volle terrassen.”

Wie maandagmiddag een rondje maakte in Hoofddorp zag dat op het Vier Merenplein in het winkelcentrum nog genoeg ruimte was, aan de randen was het drukker.
Ook in de omgeving was de sfeer goed. Danny van Stiphout, van Waterwolf Gastrobar in Badhoevedorp: “Ik zag veel blije mensen die zeiden dat ze toe waren aan de heropening. Sommigen maakten speciaal een rondje langs meerdere gelegenheden. Om 12.00 uur zat het niet direct vol, maar tijdens de late middagborrels en het vroege diner waren alle tafeltjes wel bezet. Voorlopig hangen er bij ons feestelijke roze en witte lampionnen.”

Hieronder een beeldverslag van de fietstocht die Dirckje en ik maakten langs de zuidelijke terrassen in onze gemeenten: Leimuiderbrug, Weteringbrug, Buiten Kaag, Abbenes en Nieuw-Vennep.

Geef een reactie