Bubble connectie

Afgelopen periode heb ik mijn geuzennaam als Connector weer goed kunnen inzetten. Ik koppelde de acrobaten van Corpus Acrobatics uit de broedplaats Bogota in Halfweg aan de directie van het theater in het Cultuurgebouw. En daar kwamen mooie dingen uit!

Door Corpus Acrobatics i.s.m. Het Cultuurgebouw

De Corona Bubbel is geïnspireerd door de actuele beperking van bewegingsruimte en vrijheid van mensen in huis en hun omgeving. We leven momenteel op een paar vierkante meter en ons sociale leven is drastisch veranderd. Deze beperkingen leveren naast ergernissen soms ook inspirerende situaties en een bijzondere bron van creativiteit op. Tegelijk snakken we naar wat afleiding en iets nieuws. Rondom dit actuele thema creëerde choreograaf Vincent Michels van Corpus Acrobatics een solo voorstelling met een contortionist/ slangenvrouw in een transparante bal. Zij verbeeldt met haar extreme lenigheid hoe iemand zich binnen een beperkte ruimte in onmogelijke bochten wringt en zeer flexibel maar ook mentaal sterk moet zijn om de beperkingen te kunnen doorstaan. Deze korte voorstelling wordt op woensdag 3 juni om 19.30 uur via een livestream vanuit Schouwburg De Meerse op het YouTube kanaal van Het Cultuurgebouw uitgezonden en is leuk voor alle leeftijden.

Corpus Acrobatics gebruikt een transparante bal die bescherming en quarantaine symboliseert. De hoofdpersoon is een contortionist / slangenvrouw, Li Ling Kassing uit Hoofddorp, die ons dagelijks leven op mogelijke en onmogelijke wijze belichaamt. Wat nemen we straks mee wanneer onze bubbel beetje bij beetje wordt  opengebroken?

De voorstelling is zeer geschikt voor alle leeftijden en een mooi aanknopingspunt om te wisselen van gedachten over ieders belevingswereld, bijvoorbeeld in gezinnen met kinderen.

De Corona Bubbel wordt via livestream uitgezonden via het YouTube kanaal van Het Cultuurgebouw op woensdag 3 juni om 19.30 uur en is gratis te bekijken. Schouwburg De Meerse stelt het podium en professionele technische ondersteuning ter beschikking om de kijker thuis een theaterervaring te bieden die op dit moment op locatie nog niet mogelijk is.

Datum en tijd: woensdag 3 juni om 19.30 uur

YouTube kanaal:  https://www.youtube.com/channel/UCQHnDegP5k4veqKJN8rffPg

Facebook event: https://www.facebook.com/events/285378845836155/

De livestream is op 3 juni tevens te vinden via www.hetcultuurgebouw.nl en www.demeerse.nl

Geef een reactie