Monument van het jaar

Het stoomgemaal in Halfweg is benoemd tot ‘Monument van het jaar’. Donderdagmiddag maakte wethouder Marja Ruigrok in de Jan Grasfoyer van schouwburg De Meerse de uitslag bekend. De andere genomineerden waren Landbouwschool in Hoofddorp, de Margaretha’s hoeve in Nieuw-Vennep.

Met de verkiezing tot ‘Monument van het jaar’ wil het gemeentebestuur meer aandacht vestigen op het bijzondere culturele erfgoed in Haarlemmermeer. Ook zoekt de gemeente aansluiting bij de landelijke Open Monumentendag, jaarlijks in het tweede weekend van september.

Wethouder Ruigrok: “Op één stem na is er dit jaar maar liefst 1700 keer gestemd. Dat vind ik fantastisch. Op die manier geven we samen steeds meer betekenis aan de eretitel ‘Monument van het jaar’. Op naar 2500 stemmen in 2021.”

Net als voorgaande jaren heeft de erfgoedcommissie ook dit jaar drie monumenten genomineerd die aansluiten bij het thema van Open Monumentendag (lees hier het hele artikel in HC Nieuws of het artikel op Informeer van Haarlemmermeer).

Geef een reactie