De handen ineen voor cultuur

Provincie Noord-Holland en gemeenten steunen 100 culturele instellingen met 11 miljoen. Het Cultuurgebouw, Meer Jazz, het Crashmuseum, museum Cruquius en het kunstfort in Vijfhuizen krijgen financiële steun van de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Honderd culturele instellingen in Noord-Holland krijgen in totaal ruim 11 miljoen euro steun. Dat maakt de provincie Noord-Holland dinsdag bekend.

Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, zeventien podia, zeven bibliotheken, zes festivals en 35 andere culturele instellingen. De volledige lijst is te vinden op de site van de provincie Noord-Holland. Een restantbedrag van 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

Wethouder Marja Ruigrok van cultuur:

Ik ben erg trots op deze gezamenlijke inzet voor regionale cultuur.

Van Texel tot Haarlemmermeer

Samen met de gemeenten heeft de provincie besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Vervolgens hebben de gemeenten samengewerkt om in regionaal verband culturele instellingen voor te dragen voor een bijdrage uit het fonds. Door deze bundeling van krachten kunnen gemeenten en provincie 100 instellingen steunen om de coronacrisis door te komen. De instellingen zijn verspreid over de hele provincie Noord-Holland: van Texel tot Haarlemmermeer en van Hoorn tot Hilversum. 

Veel te bieden

Zita Pels, gedeputeerde Cultuur van de provincie: “Ik bewonder het geduld, de creativiteit en vooral het doorzettingsvermogen. Duidelijk is dat de nood zich uitstrekt over de volle breedte van de culturele sector en dat die nood er in 2021 nog steeds zal zijn, en misschien nog wel hoger is. De gemeenten en provincie zetten het resterende budget in om de vervolgschade bij culturele instellingen in de eerste helft van 2021 te beperken. De focus zal liggen op de middelgrote podia en musea.”Gepubliceerd op: 25 nov 2020

Lees ook het artikel in het Haarlems Dagblad.

Geef een reactie