En doorrrrrrr…..

Een mooi bericht vanuit Den Haag. Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn via Schiphol naar Hoofddorp en het sluiten van de kleine ring zijn voorgedragen voor het Groeifonds, ook wel het Wopke Wiebes-fonds genoemd. Dat is weer een stap dichterbij uitvoering van dit noodzakelijke project. We creëren zo optimale bereikbaarheid, we zorgen voor meer veiligheid op Schiphol en er komt ruimte voor veel extra woningen en werk. Eerder deed de Nationale Alliantie, ook wel ‘’de bende van zeven’’ (Vervoerregio, NS, Schiphol, KLM, gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland) een bod van ruim 1 miljard aan het Rijk voor de realisatie van dit project. In de laatste Regioraad van de Vervoerregio gaf de raad toestemming voor de verwerking van dit bod. Lees hier meer over de voordrachten voor het groeifonds, waarbij er zes infrastructurele projecten worden voorgedragen.

Foto BC (before Corona) met David van Traa van de Zuidasdok.

Geef een reactie