Als je niet kan ‘’sharen’’

Gisteren was de uitzending van SHARE Meets, een middag voor inspiratie en innovatie. Het thema was ‘’smart city’’ en het draaide om slimme toepassingen. Geen techniek om de techniek, maar slimme oplossingen die je eigen omgeving prettiger, goedkoper en beter maken. Als wethouder Economie en Innovatie (!) maak ik natuurlijk al veel gebruik van die slimmigheid. Zoals bij de slimme verkeerslichten, het slimme laadplein, de doorstroming voor logistiek en de slimme technieken bij het fieldlab festival. Als je niet kan ‘’sharen’’, kan je niet vermenigvuldigen!

Samen met Jeanet van Antwerpen, sprak ik met Leonie van den Beuken van Amsterdam Smart City. Zij sprak onder over slimme toepassingen voor woonwijken die van het gas af gaan en batterijen voor cruiseschepen. Daarna kwam Gert Pater van Schneider Electric aan tafel die aangaf dat er nog veel te winnen valt op het gebied van slimme en prettige gebouwen en dat met name op de energierekening. Daar kon Stefan Kloosterboer van HeroBalancer direct op aanhaken en hij bood de kijkers ook aan een paar van deze Hero-sensoren op te hangen in hun gebouw (school, kantoor, gemeentehuis, buurthuis etc) om te kijken of er nog zaken met de temperatuur en ventilatie beter kunnen. Op basis van kunstmatige intelligentie bepaalt het systeem elke vijf minuten hoe de boel afgesteld moet worden, bijvoorbeeld op basis van de weersverwachting of de mensen die aanwezig zijn. Hoe slim kan het worden? Tot slot gaven Jasperina Grootveld en Judith Wulur aan hoe mensen (gratis!) van werk naar werk gebracht kunnen via het Regionaal Werkcentrum. Een nuttige en toepasbare SHARE meets dus. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

Geef een reactie