Leuke pluim!

Hartstikke leuk! Ik ben een van de 50 wethouders die een pluim in ontvangst mocht nemen! ‘Betrokken, daadkrachtig en open’’, dat zijn toch prachtige woorden? Ik bloos er van!

Al jaren organiseert Binnenlands Bestuur samen met Necker van Naem, de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Door het hele land werken goede bestuurders. Van Friesland tot Zeeland en van Noord-Holland tot Limburg. Maar hoe wordt een bestuurder de beste bestuurder? 

Ruim 7000 lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie in twee rondes. In de eerste ronde geven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder was. Het thema van 2020 was digitale democratie. Een van de genomineerden voor deze bijzondere titel was wethouder Marja Ruigrok.

Marja Ruigrok wordt gezien als een betrokken, daadkrachtige en open bestuurder. Een van de ondervraagden verwoordde het als volgt:

Ze is toegankelijk, probeert iedereen mee te nemen in haar afwegingen en heeft een zichtbare rol naar buiten toe. Van de kleinste kern in het noorden van Haarlemmermeer tot aan de plassen in het zuiden: iedereen weet wie ze is.  

Wethouder Marja Ruigrok krijgt het certificaat uit handen van Nicolette Ouweling

Wethouder Marja Ruigrok ontvangt het certificaat Beste Lokale Bestuurder 2020 uit handen van Nicolette Ouweling, directeur van Necker en Naem. Foto: Jur Engelchor.

De Beste Lokale Bestuurder van 2020 werd wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal. Meer informatie over de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder? Neem dan een kijkje op de website bestebestuurder.nl

Geef een reactie