Gemaal Halfweg op stoom!

Vrijdag 2 juli mocht ik aan het grote wiel draaien om de stoom toe te laten in het Gemaal Halfweg. Wat een mooi gemaal en wat een fantastische vrijwiligers! Hierbij de tekst van de website:

Wethouder Ruigrok opent stoomgemaal

Wethouder Marja Ruigrok van Haarlemmermeer heeft op vrijdag 2 juli de officiële opening verricht van het seizoen 2021. Dat deed zij door samen met voorzitter Paul te Beest, de stoommachine van het gemaal in werking te stellen. Vanaf augustus tot en met november, is het gemaal elk eerste weekend van de maand van 11.30 tot 16.30 uur open en onder stoom draaien. Voorzitter Paul te Beest van de Stichting Vrienden Stoomgemaal Halfweg is blij dat het gemaal weer open gaat: ”Wij willen ons publiek graag weer een ‘stoom experience’ bieden; de unieke sfeer van een stoomgemaal dat precies zo werkt als vroeger, met kolenvuur, stoom, de geur van smeerolie, een stampende stoommachine en bruisend water dat door zes enorme schepraderen wordt verplaatst.”

Geef een reactie