Unieke avond

Woensdagavond 13 oktober waren we als wethouders Verkeer en Vervoer van Hillegom, Lisse, Teylingen en Haarlemmermeer te gast in de raadzaal. We mochten toehoorder zijn bij de bijeenkomst van een vertegenwoordiging van de gemeenteraden van Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen “Samen werken aan bereikbaarheid”. Een unieke bijeenkomst met raadsleden, collegeleden én ambtenaren gezamenlijk aan tafel. In deze vorm voor het eerst in Nederland georganiseerd.

Raadslid Katrijn Kliphuis van Haarlemmermeer verwoordde het, ook namens raadslid en mede-initiatiefnemer Erik van der Peet als volgt:

“Deze bijeenkomst is al geslaagd omdat we hier überhaupt met elkaar aan tafel zitten.”

Nadat eerst in 2020 door een besluit van de Provincie Noord-Holland, een einde kwam aan de uitwerking van de Duinpolderweg bleek onlangs dat de Provincie Zuid-Holland van plan is om het beschikbare bedrag voor de mobiliteitsoplossingen van de Duin- en Bollenstreek bijna te halveren. Al decennia lang wordt de leefbaarheid, bereikbaarheid én de economische ontwikkeling van onze regio ernstig vertraagd.

Dat dit zo niet langer kan, beseffen de raadsleden. Naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de raad van Haarlemmermeer gingen de wethouders Verkeer en Vervoer uit de buurgemeenten al met elkaar in gesprek. Woensdag 13 oktober namen de raadsleden ook hun verantwoordelijkheid en gingen met elkaar het gesprek aan. Het draagvlak is enorm groot om samen te zoeken naar wat er wél kan. 

In gesprek over Duinpolderweg

Op de foto van links naar rechts Jolanda Langeveld, Karin Hoekstra, Marlies Volten en Marja Ruigrok.

De wethouders gaven na afloop van de bijeenkomst aan dat ze zagen dat verschillen werden neergelegd en dat de aanwezige raadsleden letterlijk en figuurlijk op zoek gingen naar verbinding. “Goede bereikbaarheid krijg je als gemeente niet alleen voor elkaar. Daar heb je je buren in de regio ontzettend hard bij nodig. Woensdagavond 13 oktober hebben we dat laten zien” aldus Karin Hoekstra, wethouder Verkeer en Vervoer Hillegom, Jolanda Langeveld wethouder Verkeer en Infrastructuur Lisse, Marlies Volten wethouder Verkeer en Vervoer Teylingen en Marja Ruigrok  wethouder Verkeer en Vervoer Haarlemmermeer

Gepubliceerd op: 15 okt 2021

Geef een reactie