Uitbreiding terrassen tot najaar 2022

Door corona lopen veel horecaondernemers inkomsten mis. Sinds afgelopen jaar staat de gemeente toe dat terrassen tijdelijk uitgebreid mogen worden, maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze tijdelijke regeling was geldig tot het najaar van 2021. De coronamaatregelen zorgen nog steeds voor flinke uitdagingen voor de horeca, dus is besloten de regeling te verlengen.

De regeling geldt nu tot 1 oktober 2022. Uit een evaluatie met ondernemers, gemeente, veiligheidspartners, omwonenden en andere betrokkenen komt naar voren dat de terrasuitbreidingen bevallen. Ook al geldt de anderhalve meter regel niet, de gasten waarderen het dat terrassen ruimer zijn. Door het verlengen van de regeling komt de gemeente de ondernemers tegemoet en helpt hen zo om meer omzet te genereren, ook komend jaar. 

Terras op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp

Terras op het Burgemeester Van Stamplein met tafels op anderhalve meter afstand van elkaar. Foto: Kees van der Veer.

Duidelijke regels

In de nieuwe regeling wordt een apart artikel opgenomen. Hierin staat duidelijker wanneer toestemming voor het plaatsen van terrassen op parkeerplaatsen of laad- en losplaatsen kan worden geweigerd of ingetrokken. Dit was in de vorige regeling in de praktijk niet altijd duidelijk.

Maatwerk winterstop

In de winterperiode willen veel mensen inkopen doen voor de feestdagen. De vraag naar parkeerplaatsen neemt dan toe. Daarom volgt er een winterstop voor terrassen op parkeerplaatsen (vanaf 1 december 2021) voor een aantal horecaondernemers in Hoofddorp Centrum. Degenen met een terras op parkeerplekken zijn daarover geïnformeerd met een brief. Ook de detailhandel heeft het zwaar in deze tijden. Op deze manier komt de gemeente dus zowel aan de horeca als aan de detailhandel tegemoet met maatwerk. De parkeerplaatsen mogen wel weer worden gebruikt vanaf het voorjaar. Daar kan vanaf 1 maart toestemming voor worden gevraagd aan de gebiedsmanager.

Meer informatie

Horecaondernemers kunnen alle informatie terugvinden op de website van gemeente Haarlemmermeer: Terrassen tijdens corona: de regels.Gepubliceerd op: 18 nov 2021

Geef een reactie