Weer op nummer 1

Als er een plaats vorige jaar economisch zwaar werd getroffen door corona, dan is het wel  Haarlemmermeer. Coronamaatregelen legden het vliegverkeer op Schiphol grotendeels plat. Toch is de gemeente de nummer 1 in Toplocaties 2021, overigens niet voor de eerste keer. Met een rapportcijfer van 8,62 heeft het een redelijke voorsprong op Den Bosch (8,30) en Rotterdam (8,28).

Het onderzoek Toplocaties van EW (Elsevier) en Bureau Louter neemt jaarlijkse de lokale economie van Nederland onder de loep en op alle drie beoordeelde deelgebieden – industrie en logistiek, zakelijke dienstverlening en dienstverlening aan personen – behoort de gemeente consequent tot de top-20. Schiphol blijft van grote waarde voor de gemeente want veel van de bedrijvigheid is hieraan verbonden.  

Scorekaart van Nederland

Haarlemmermeer weer Toplocatie van Nederland. Beeld: Elsevier

Wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie):

“Van de grootste daler weer terug op de eerste plek! Wat een veerkracht, respect!”

Wethouder Johan Rip (Economie en Ondernemerschap): “We hebben onze nummer 1 positie ook te danken aan onze ondernemers. Zij hebben het tijdens de crisis niet makkelijk gehad. Toch zaten zij niet bij de pakken neer maar wisten veel van hen het hoofd boven water te houden door zichzelf en hun bedrijf opnieuw te uit te vinden. Dat toont niet alleen creativiteit maar ook enorm veel lef. En dat is die typische Haarlemmermeerse pioniersgeest!”

Bedrijventerrein

Het rapport staat hier:  

ELS048 digi_met Toplocaties.pdf. 

http://www.ewmagazine.nl/onderzoek/achtergrond/2021/12/onderzoek-schiphol-blijft-van-grote-waarde-858613/

Bureau Louter en Elsevier

Geef een reactie