Veilig winkelen in HLMR

Gisteren samen met Burgemeester Marianne Schuurmans online gesprekken gevoerd met winkeliers en horeca-ondernemers. Vandaag mochten de winkels weer open, hopelijk volgen horeca, cultuur en evenementen snel!

Het was gisteren en vandaag al in het nieuws: er zijn versoepelingen in aantocht. Vanavond wordt tijdens de persconferentie bekendgemaakt welke nieuwe maatregelen vanaf zaterdag 15 januari gelden. Burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marja Ruigrok en de Haarlemmermeerse detailhandel zaten daarom vandaag rond de digitale vergadertafel. Met als resultaat dat u in Haarlemmermeer -als de versoepelingen een feit zijn – veilig kunt winkelen. Want de winkeliers houden zich aan de landelijke richtlijnen, letten op de afstand, het dragen van mondkapjes en het toegestane aantal klanten in de winkel. De detailhandel kijkt ondertussen uit naar zaterdag 15 januari. 

Zo laat Marcel Herben van Amsterdam The Style Outlets weten dat ze blij zijn dat ze weer gasten in de winkels kunnen ontvangen. “Hierbij is de veiligheid en service voor onze gasten en medewerkers ten alle tijden prioriteit. Wij zorgen er dan ook samen met alle winkeliers voor dat de maatregelen vanuit de Rijksoverheid gevolgd worden, dat je tijdens het shoppen nu tijdelijk gratis bij ons kan parkeren en de koffie klaarstaat.”

De gemeente en de winkeliers werken er samen hard aan om in heel Haarlemmermeer veilig winkelen mogelijk te maken.

Ook voor Jennifer de Vries van Sogno Fashion in Hoofddorp zijn de aanstaande versoepelingen een pak van haar hart. “Ik ben superblij en dankbaar dat we weer open mogen en ik hoop dat u zich weer thuis en veilig voelt bij Sogno Fashion.” Dat geldt ook voor Karin Bronkhorst van Ixixi (ook uit Hoofddorp): “We zijn heel blij met deze versoepeling. Want het kan veilig en we letten daar goed op. Dus kom! U bent weer welkom in onze cadeauwinkel.” Ook de Boulevard Cruquius kijkt reikhalzend uit naar de klanten. “De woonboulevard Cruquius is ruim van opzet. En we zullen er als winkeliers alles aan doen dat de klanten bij ons een veilige winkelervaring hebben. We zijn heel blij dat u weer kunnen ontmoeten,” aldus Anton van Dijk van Boulevard Cruquius.

De gemeente en de winkeliers werken er samen hard aan om in heel Haarlemmermeer veilig winkelen mogelijk te maken. Zodra de maatregelen bekend zijn, heten de winkeliers bezoekers van harte welkom.

Frustratie

Tegenover de blijdschap van de detailhandel steekt de frustratie van de horeca-ondernemers schril af. Het water staat hen aan de lippen en de compensatie is voor hen absoluut niet toereikend. Er zijn geen inkomsten en de compensatie is onvoldoende om zowel de bedrijfs- als de privélasten te betalen. Wethouder Marja Ruigrok: “We zijn ervan overtuigd dat onze horeca en de cultuursector veilig open kunnen. En we hopen ook dat dit snel kan.” De burgemeester en de wethouder zeggen verder toe zich nog eens hard te maken om het kabinet ervan te overtuigen dat de compensatie echt beter moet. Ook in het Veiligsheidberaad hebben de burgemeesters dit al aangegeven.Gepubliceerd op: 14 jan 2022

Geef een reactie