Mobiliteit houdt niet op bij de gemeentegrens

Het is zover: op 19 april overhandigden wethouder Robbert Berkhout van Haarlem mede namens de wethouders Mobiliteit van Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal, de Bereikbaarheidsvisie Zuid-Kennemerland aan wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok van Haarlemmermeer. Zij op haar beurt overhandigde namens de Vervoerregio Amsterdam en de Provincie-Noord Holland aan Robbert Berkhout de Netwerkstudie Haarlemmermeer. 

De ontmoeting had een informeel karakter waarbij terug werd geblikt op de constructieve samenwerking van de afgelopen vier jaar en werd vooruit gekeken naar de gezamenlijke uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid. โ€œEr zitten raakvlakken in belangen en wensen gaf wethouder Berkhout aan. โ€œDe opgaven raken elkaar en stoppen niet bij onze gemeentegrenzenโ€.

Wethouder Marja Ruigrok: โ€œUit onze visies kunnen we gezamenlijke ambities halen zoals het maken van meer ruimte voor de fietsโ€.

Meer informatie is te vinden in de Bereikbaarheidsvisie Zuid-Kennemerland en in de Netwerkstudie Haarlemmermeer

De mensen die de visies aan elkaar doorgaven

Op de foto van links naar rechts: Nicole Mulder, wethouder mobiliteit Heemstede, Robbert Berkhout wethouder van Haarlem, Marja Ruigrok en wethouder mobiliteit Bloemendaal Henk Wijkhuisen. Foto: Jur Engelchor.

Geef een reactie