Vieren en herdenken

Eindelijk mocht het weer; we konden met iedereen samen gedenken en vieren. En dat werd dan ook volop gedaan. In elf kernen in Haarlemmermeer werden kransen gelegd en werd een prachtige speech voorgedragen. Juist in deze tijd van oorlog en beperking van vrijheden is het nog intenser om te beseffen dat we hier in vrijheid kunnen leven. Wat een groot goed!

Op 5 mei vierden we de vrijheid. In Rijsenhout deden we dat om 12.00 uur bij het dorpshuis De Reede in Rijsenhout waar bevrijdingsdag werd geopend door burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Floor ten Veen. Ze ontvingen 23 lopers van Atletiekvereniging Hoofddorp. De lopers waren kort na middernacht in Wageningen gestart en hebben het Bevrijdingsvuur in estafette naar Rijsenhout, Haarlemmermeer gebracht. Beide burgemeesters namen de fakkel in ontvangst van de oudste deelneemster en ontstaken vervolgens het Bevrijdingsvuur. Daarmee ging bevrijdingsdag in Haarlemmermeer officieel van start. In het dorpshuis werd naderhand een Vrijheidsmaaltijd aangeboden.

En dan hadden we natuurlijk ook nog een heerlijke Koningsnacht en Koningsdag achter de rug. Wat een rijkdom! Gelukkig hebben we de foto’s nog ☺️.

Geef een reactie