Nuttig werkbezoek

Vrijdag 3 juni een goed werkbezoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de brede woningbouwopgave in de Gemeente Haarlemmermeer te bekijken. In totaal willen we ruim 20.000 woningen bouwen voor 2040.

We zijn de dag gestart met het de tijdelijke woningen bij station Nieuw-Vennep om vervolgens met een bustour door Haarlemmermeer-West te rijden. Goed om te zien dat de woningbouwopgave in Haarlemmermeer ook in de Tweede Kamer der Staten-Generaal hoog op de agenda staat mede dankzij een motie van Peter de Groot!

We eindigde de bustour in het stadshart Hoofddorp waar we met de komst van de Noord/Zuidlijn ruim 10.000 woningen kunnen bouwen. Hugo de Jonge was eerder op bezoek in Hoofddorp (stationsgebied) en Nieuw-Vennep (Pionier-Bolsterrein) vanwege de woningbouwimpuls. Haarlemmermeer-West (Lisserbroek, Cruquius en Zwaanshoek) houden we nog tegoed. Ik vermoed dat Marja Appelman en Jan-Bert Dijkstra hem snel opnieuw naar Haarlemmermeer halen om ook de kansen in Haarlemmermeer-West te bespreken. Verslag Jurgen Nobel.

Geef een reactie