Breikers werkt aan flexibele mobiliteit 

Breikers is een organisatie die namens een aantal overheden mkb bedrijven adviseert hoe ze hun personeel op een meer duurzame manier van en naar het werk kunnen laten komen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ook voor meer ruimte op de weg voor echt noodzakelijk verkeer, schonere lucht en meer beweging voor de werknemers. Deze maand vierde Breikers een mijlpaal: voor het zesde jaar op rij heeft Breikers ruim vijftig nieuwe organisaties mogen begeleiden tijdens hun transitie naar slimme en duurzame mobiliteit. Namens MKB-Amsterdam was vicevoorzitter Guido Frankfurther aanwezig en namens de Vervoerregio Marja Ruigrok.

Mensen willen flexibele mobiliteit

Wat doet Breikers? Directeur Rein Aarts legt het uit. “Breikers helpt werkgevers in Noord-Holland resultaatgericht bij hun transitie naar slimme & duurzame mobiliteit en logistiek. Met onafhankelijk en kosteloos advies op maat en informatieve en inspirerende netwerkbijeenkomsten. Breikers telt veel grote leden – commerciële bedrijven en overheidsorganisaties – die vanaf een bepaald functieniveau standaard een leaseauto aanbieden. Aarts noemt dat ‘Middeleeuwse constructies’. “De meeste werknemers willen niet een leaseauto of een OV-kaart; ze willen flexibele mobiliteit. Ze willen allebei. VNO NCW praat nu met het Rijk over het fiscaal flexibel maken van mobiliteit van werknemers, zodat het ook fiscaal gunstig is om de fiets of het openbaar vervoer te pakken”. Aarts geeft een tip aan werkgevers: “Vraag eens aan werknemers of zij anders naar hun werk willen reizen.”

Uit de auto, op de fiets of in de tram

Ook Guido Frankfurther, voorzitter Werkgroep Logistiek en Bereikbaarheid van MKB-Amsterdam ziet de voordelen van flexibele mobiliteit. “Al enkele jaren is MKB-Amsterdam bij het verduurzamingsproject van Breikers betrokken en dragen we hun boodschap uit: als meer werknemers met het openbaar vervoer of de fiets naar hun werk gaan, is dat niet alleen beter voor het milieu. Ook ontstaat er meer ruimte voor het noodzakelijke beroepsverkeer en zorgt het voor meer beweging en dus gezondheid bij de werknemers. Steeds meer bedrijven bouwen positieve prikkels in om hun werknemers uit de auto te krijgen en dat vindt MKB-Amsterdam een goede zaak.”

Spreiden en mijden van reizen is noodzakelijk

Gratis advies in zes stappen!

Marja Ruigrok, lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam zit in de Programmaraad van ‘Samen Bouwen aan Bereikbaarheid’. Dit programma, waarin Rijk en regio samenwerken, heeft als opdracht de regio bereikbaar te houden, ook als er tot 2040 zo’n 240.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Zij sprak haar waardering uit voor het werk van Breikers. “Het aanpassen van ons reisgedrag, spreiden en mijden, een noodzaak. En het meekrijgen van werkgevers en werknemers hierin een voorwaarde. Daarom ben ik ook blij dat weer vijftig werkgevers met ruim 44.000 forensen zich bij Breikers hebben aangesloten.

Breikers werkt samen met jou als werkgever in zes stappen toe naar concreet resultaat. Er is daarbij op alle vlakken ruimte voor maatwerk. Hiervoor ktijg je veertig gratis Breikers adviesuren tot je beschikking! Wil jij ook een gratis advies op maat? Mail ons voor een afspraak info@wijzijnbreikers.nl.

Geef een reactie