Glasvezel in het buitengebied

Zo kan je ook een contract tekenen! Hierbij het persbericht van Delta Netwerk.

Vrijdag 12 mei 2023 ondertekenden wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer en Michiel Admiraal, directeur Business Development van DELTA Netwerk, een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in Aalsmeerderbrug, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Oude Meer en Rijsenhout. Hiermee onderstreept de gemeente het belang van snel internet. Tegelijk is in Nieuw-Vennep de eerste schop in de grond gezet samen met Wendy Kroes, Businessline Manager FTTX van VolkerWessels Telecom, die in opdracht van DELTA Netwerk de aanleg van het glasvezelnetwerk verzorgt.

Glasvezel belangrijk

Met het aangaan van deze samenwerking maakt de gemeente de aanleg van glasvezel mogelijk en wordt een modern toekomstvast netwerk voor inwoners en bedrijven van de gemeente Haarlemmermeer mogelijk. Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. Ook de zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Met glasvezel worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst. Michiel Admiraal onderstreept het belang van glasvezel en voegt daar aan toe: “Wij danken de gemeente voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking. Glasvezel is een waardevolle investering want glasvezel kan op hoge snelheid, een enorme hoeveelheid data verwerken. Onze klanten profiteren zo maximaal van hun connectiviteit. Met deze samenwerking krijgen nu ook Aalsmeerderbrug, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Oude Meer en Rijsenhout toegang tot het snelle glasvezelnetwerk.”

Marja Ruigrok en Michiel Admiraal ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Admiraal vult aan: “DELTA Fiber heeft al bijna 15 jaar ervaring in de uitrol van glasvezel. Inmiddels hebben we 1.3 miljoen adressen in Nederland aangesloten op ons netwerk en bieden we zo veel mogelijk mensen toegang tot supersnel glasvezel internet, met keuze uit meerdere providers.”

Oplevering in 2024

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door VolkerWessels Telecom en omvat ca 9.000 woningen, die aangesloten kunnen worden. Wendy Kroes legt uit: “Door onze mensen wordt zo’n 93 kilometer gegraven of geschoten, komen er 4 bovengrondse – en 220 ondergrondse verdeelpunten, zodat ongeveer 120  km aan glasvezelkabel kan worden verwerkt. In maart van dit jaar zijn we begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Vandaag starten officieel de graafwerkzaamheden in Nieuw-Vennep. Daarna volgen de graafwerkzaamheden in achtereenvolgens Aalsmeerderbrug, Oude Meer en Rijsenhout en sluiten we in het vierde kwartaal van dit jaar af in Lisserbroek. Uiteraard worden de bewoners op tijd geïnformeerd wanneer we bij hen in de buurt aan de slag gaan. Volgens de huidige planning kunnen de eerste adressen voor het einde van dit jaar al gebruik maken van glasvezel en zijn in het eerste kwartaal van 2024 alle woningen met een abonnement op het glasvezelnetwerk aangesloten.”

v.l.n.r. Michiel Admiraal, Wendy Kroes en in de kraan Marja Ruigrok.

Communicatie over de aanleg 
Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.
Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl

Ook glasvezel op de bedrijventerreinen

Maandag start DELTA Netwerk met een campagne op geselecteerde bedrijventerreinen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Als er vóór 27 juli 2023 voldoende abonnementen zijn afgesloten, gaat DELTA Netwerk ook daar glasvezel aanleggen. Ondernemers en bewoners kunnen zich aanmelden bij een lokale telecomaanbieder. Meer informatie is te vinden op www.deltanetwerk.nl na de postcodecheck. Of neem een kijkje op www.deltanetwerk.nl/gebieden/bedrijventerreinen-haarlemmermeer/

Het glasvezelteam van Gemeente Haarlemmermeer, VolkerWessels Telecom en DELTA Netwerk

Geef een reactie