Fietsen op Schiphol

Vandaag mocht ik met een app de deelfiets van Hely openen om daarmee een aftrap te geven van alle fietsontwikkelingen op en rond Schiphol. Ik sloot op m’n gloednieuwe, hippe, fiets aan bij de fietstocht van Going Dutch. Een bont gezelschap van fietsliefhebbers die allemaal bezig zijn om de fiets op een voetstuk te zetten in het woon-werkverkeer van Schiphol. Namens Haarlemmermeer en de Vervoerregio kon ik aangeven dat we de initiatieven van harte ondersteunen en gaf ik meteen nog even de waarde van de Green Deal fiets aan. Want wie wil er nou niet zo’n prachtig fietspad waarbij de lampen aangaan zodra je er op fietst? En ik kan ook niet wachten op het fietsservicepunt aan het water en naast het zero-emissie busstation op Schiphol Noord.

Een servicepunt waar je je fiets kan opladen (via zonnepanelen natuurlijk), waar je je fiets kan laten maken (door mensen van AM Match), waar je met je abonnement een kop koffie kan drinken en even lekker kan werken en waar je naar de wc kan (ook een belangrijke toevoeging voor de busreizigers). Op deze manier stimuleren we het overstappen van OV naar fiets en willen we de fietsers helemaal ontzorgen op een waar fietsplein. Een van de fietsliefhebbers ziet de toekomst zo voor zich: ’’Over vijf jaar staan de automobilisten bij een stoplicht, draaien ze hun raampje over om op een knopje te drukken om doorgang te krijgen door de enorme sliert fietsers’’ ;-). Omdenken dus! En wil je zelf ook eens een rondje Schiphol doen en de fietstunnel doorfietsen, ga je gang!

Geef een reactie