BOB op Meerlive!

Met heerlijk weer gaan veel mensen er lekker op uit. Terrasjes, een gezellige BBQ met vrienden of samen naar Meerlive! Supergezellig maar, hoe kom je veilig thuis? Maak vooraf een Bob-afspraak en neem niet deel aan het verkeer nadat je alcohol hebt gedronken. Ook niet op een fiets of andere tweewieler. ‘Dan kom je veilig thuis’, is de boodschap van de Bob-Zomercampagne die dit jaar ook Meerlive aandeed.

“Fijn dat we met elkaar feest vieren, maar deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol en drugs is levensgevaarlijk. Daarom ging ik met jongeren in gesprek over alternatieven om veilig thuis te komen na het stappen” zegt wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok.

Bob-campagnes zijn vaak gericht op alcoholgebruik in combinatie met autorijden, maar ook op de fiets of scooter kan dat ene wijntje levensgevaarlijk zijn. Lang niet iedereen weet het, maar ook voor de fiets geldt een alcohollimiet. Deelnemen aan het verkeer met (te veel) alcohol op is levensgevaarlijk. Voor jezelf en andere weggebruikers. Hoe meer alcohol mensen drinken, hoe groter het risico dat zij een ongeluk veroorzaken of erin terecht komen. Na vier drankjes is die kans vijftien keer zo groot. Na acht drankjes zelfs 60 keer.

Op een aansprekende manier werd door medewerkers van Bureau Burhrs van Hulzen, in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam, opnieuw de aandacht gevestigd op het cruciale keuzemoment voor het maken van de BOB-afspraak: liefst vóór het feestje, maar in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt. Met de payoff ‘Kom veilig thuis’ wordt het  belang van die afspraak voor een veilige thuisreis nog eens benadrukt.

Geef een reactie