‘MEER kunst en lijsten’, kunstuitleen & lijstenmaker

Jarenlang zat lijstenmakerij Capricorn gevestigd aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Gijs van Wijk heeft de zaak begin 2021 overgenomen. “Ron en Trudy hebben Capricorn op de kaart gezet, maar het was tijd voor een nieuwe naam op een nieuwe locatie”, vertelt Van Wijk.

Woensdag 13 september was het zover, wethouder Marja Ruigrok mocht ‘MEER Kunst en Lijsten’ – de nieuwe naam – onthullen op de nieuwe locatie, het voormalige pakhuis van de familie Immink aan de Hoofdweg 661. 

“Het was geweldig, zo’n 100 mensen waren aanwezig”, kijkt de lijstenmaker tevreden terug. “Het is een prachtige plek midden in het centrum. Vroeger kwam ze hier met paard en wagen het graan brengen. Nu staat de lijnbus voor het stoplicht stil en zie je de mensen naar binnen gluren.”

De bestemming van het pand is in de loop der jaren veranderd. De familie Immink heeft in het pand, dat stamt uit de jaren 1933-’34, jarenlang de scepter gezwaaid. “Het grappige is dat ik zelf in het huis woon van de man die ruim 40 jaar in dit pand heeft gewerkt.” 

Van binnen heeft Van Wijk het, met de nodige hulp, flink aangepakt en opgeknapt. Zo is er een plek gecreëerd voor de kunstuitleen. “De eigenaar van de kunstuitleen is een goede klant bij ons. Elke week kwam hij langs met materiaal dat ingelijst moest worden. Omdat Haarlemmermeer geen kunstuitleen meer heeft, ontstond het idee om aan de lijstenmakerij een kunstuitleen toe te voegen. Zo kwamen we aan de praat en kwam van het een het ander.”

Volgens Van Wijk vullen de uitleen en de lijstenmakerij elkaar prima aan. “Dat hebben we ook gecombineerd in de nieuwe naam”, legt Van Wijk uit. “Meer is de associatie met Haarlemmermeer, en kunst en lijsten spreekt denk ik wel voor zich.” 

Sinds eind vorig jaar is de lijstenmakerij al met een professionele lijstenmaakster aangevuld. Voor de kunstuitleen krijgt Van Wijk ook hulp. “Je wilt de mensen die een kijkje komen nemen bij ‘MEER Kunst en Lijsten’ gelijk goed informeren over de mogelijkheden van de kunstuitleen.” De kunstuitleen is niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten

Deel dit artikel via:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding

LOKAALWethouder verwacht duizend nieuwe woningen per jaarVERKIEZINGEN/NIEUWSPaul Meijer opnieuw lijsttrekker voor Forza!VERKIEZINGEN/NIEUWSVrouwen hoog op kandidatenlijst VVDOVERIGNieuwe eigenaar voor Hotel De Beurs, de naam verdwijnt na 160 jaar

advertentie

Afbeelding

MENSEN 19 sep.Jan en Maaike vieren 70-jarig huwelijk

HOOFDDORP Burgemeester Marianne Schuurmans heeft afgelopen weekend een felicitatiebezoek gebracht aan het echtpaar Jan en Maaike Verhagen om hen te feliciteren met hun..EVENEMENTEN 19 sep.HAarlemmerMeerse Malayali Association viert OnamHAARLEMMERMEER Haarlemmermeer heeft een behoorlijke Indiase gemeenschap. Een groot deel daarvan komt uit deelstaat Kerala. Onam is een van de bekendste feesten van Kerala.ONDERWIJS 19 sep.Nova College en zes hotels in de regio starten opleiding voor HotelmanagementHOOFDDORP Het Nova College is maandag gestart met de mbo 4 opleiding voor Hotelmanagement. Wethouders Marja Ruigrok en Charif El Idrissi waren aanwezig bij de opening van de ni..EVENEMENTEN 19 sep.Stratengolf: het blijft bijzonder, opbrengst 23.000 euro voor lokale goede doelenBADHOEVEDORP Het is en blijft bijzonder, mogelijk uniek zelfs: een dorp dat voor één dag is omgetoverd in een golfbaan met 18 holes. En waar gespeeld wordt voor goede doelen me..Meer laatste nieuws 

advertentie

Laatste nieuws

19-9

Jan en Maaike vieren 70-jarig huwelijk

Afbeelding

19-9HAarlemmerMeerse Malayali Association viert Onam19-9Nova College en zes hotels in de regio starten opleiding voor Hotelmanagement19-9Stratengolf: het blijft bijzonder, opbrengst 23.000 euro voor lokale goede doelen18-9’MEER kunst en lijsten’, een nieuwe naam op een nieuwe locatieMeer nieuws ! Pushmelding inschakelen bij belangrijk nieuws

advertentie

Meest gelezen

112 Flinke autobrand aan de Kelloggstraat in Hoofddorp

Afbeelding

112 Lifeliner landt naast rotonde Burg van StampleinEerste dorpsavond contactgroep mobiliteit in BadhoevedorpLawaaikist landt toch op Schiphol112 Liters opgeslagen benzine gaan lekken in box flatgebouw Graan voor Visch

advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws uit de regio.Aanmelden

Zakelijk nieuws landelijk

14-2

Opvallen met drukwerk: zo doe je dat!

Afbeelding

20-9Waarom fruit met schil eten gezonder is17-9Voldoende ontspanning cruciaal om burn-out tegen te gaan17-9Voldoende licht in de werkkamer essentieel bij thuiswerken17-9Auto huren: hoe zit het met de verzekering?

advertentie

Geef een reactie