Ontroerende kennismaking

Tijdens de laatste bijeenkomst om de huwelijksjubilea van bruidsparen in Haarlemmermeer ontmoette ik de ouders en de zus van Joes Kloppenburg. Dankzij mijn ’’bruggen-initiatief’’ jaren geleden is er een Joes-Kloppenburg-brug in Amsterdam. In 2016 werd mijn initiatief aangenomen om bruggen een naam in plaatst van een nummer te geven. In 2017 onthulde de ouders van Joes samen met Eric van der Burg het naamplaatje van de brug vlakbij de plek waar Joes vermoord is omdat hij in een ruzie tussenbeide kwam en zo symbool werd voor zinloos geweld. Ik was ontroerd de familie nu zelf te ontmoeten.

Met 31 kernen in de gemeente is het voor burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders bijna niet te doen om al huwelijksjubilarissen te bezoeken. Daarom heeft de gemeente Haarlemmermeer ervoor gekozen om ieder kwartaal de bruidsparen die in die periode zijn getrouwd, uit te nodigen. Zij vieren dan op een speciale locatie met elkaar het huwelijksjubileum. De eerste bijeenkomsten vonden plaats in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

De brug over Singel
Onthulling Joes-Kloppenburg-brug 2017
Bijeenkomst bruidsparen in Historisch museum Haarlemmermeer

Zo lief! Een bedankje van de familie Kloppenburg. Ze hebben me wethouder van Amsterdam gemaakt, dat dan weer wel 😉

Graag willen wij u, en daarmee de gemeente, hartelijk danken voor de ontvangst van deze jubilarissen op 13-12-23 in het Historisch Museum, gevolgd door de 2 mooie foto’s daarvan. Het was gezellig en onderhoudend. In het bijzonder onze ontmoeting met mevr. Ruigrok, omdat bleek dat zij, toen zij wethouder in A’dam was, de naamgeving “Joes Kloppenburgbrug” van een brug over het Singel deed ontstaan en later, hier in Badhoevedorp, die van de Joes Kloppenburghof.

Daar zijn wij, als ouders, blij mee, omdat ook zó zijn naam niet vergeten wordt. Wilt u ook de burgemeester, mevr. M. Schuurmans, onze dank overbrengen?

Jan en Afra Kloppenburg

Geef een reactie