Interview N/Zlijn op NAP Nieuws

Vorige week kwamen Viggo en Yorgos langs voor een interview en nu staat het item op NAP Nieuws, de grootste redactie van Amsterdam ;-).

“Het doortrekken van de Noord-Zuidlijn tot Schiphol en Hoofddorp is onzeker. Door de bezuinigingen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt het project momenteel geld tekort. Betrokken partijen doen er nu alles aan om de plannen toch te realiseren.

Honderd jaar duurde het tot het moment dat de Noord-Zuidlijn in 2018 begon te rijden. Veel stilgezeten werd er na dat moment niet. Al snel ontstonden nieuwe plannen om de lijn uit te breiden tot Schiphol en Hoofddorp. Dit project zou het treinverkeer rondom de luchthaven moeten ontlasten en nieuwe woningen in Hoofddorp beter bereikbaar maken. Vijf jaar later is de realisatie van de plannen hoogst onzeker. Het geld wat door het Rijk gereserveerd was wordt wegbezuinigd. Hoewel de verkenningsfase vooralsnog gewoon doorgaat, is onbekend wanneer de werkzaamheden van start kunnen gaan. Om te verzekeren dat het geld door een volgend kabinet beschikbaar gemaakt zal worden, hebben de betrokken partijen een lobbygroep opgericht. ‘We willen er gewoon alles aan doen om de lijn uit te breiden’ aldus vicevoorzitter van de vervoerregio Amsterdam en wethouder in Haarlemmermeer Marja Ruigrok”.

Yorgos Achimastos en Viggo Rijswijk

Geef een reactie