Blije aardbei, aftrap MAEX

Dat was een mooi moment, de aftrap van MAEX en Mensen maken Amsterdam, een samenwerkingsverband voor buurtinitiatieven. Het staat bol van mooie initiatieven zoals BlendinNow (een platform waar nieuwkomers en Amsterdammers elkaar ontmoeten), het Danspaleis (een disco voor ouderen), Netwerk Amsterdamse Helden (jonge ondernemers die initiatieven opzetten) en nog veel en veel meer! 

Trots was ik omdat ik diegene was die dat eerste zaadje plantte toen ik in 2011 (!) een initiatiefvoorstel indiende ‘’Amsterdam als goed doel’’. Hieruit kwam een eerste pilot voort in Fonds voor Oost, dit fonds zet zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, meer veilige, kleurrijke of schonere buurt. Geld hiervoor komt van Amsterdammers zelf, van fondsen en een bijdrage van de gemeente Amsterdam. Het Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) hebben zich afgelopen jaren ingezet om dit inititatief tot een succes te maken. En nu was het vandaag dan tijd voor een uitrol naar alle stadsdelen. Hoe leuk is dat? Toch weer een zaadje dat een parel is geworden! Dus logisch dat ik daar een blije aardbei van word 🍓.

Geef een reactie