Vertrouwd en toch nieuw

Dinsdag 19 maart ben ik benoemd in het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. De Vervoerregio bestaat uit 15 gemeenten (van Edam-Volendam tot Uithoorn – en Haarlemmermeer natuurlijk). Er gaat veel geld en menskracht in om (de begroting is rond de 400 miljoen per jaar). De Regioraad bestaat uit 51 leden die de baas zijn van het dagelijks bestuur dat uit Sharon Dijksma, Gerard Slegers en sinds deze week, Marja Ruigrok bestaat. Het voelde vertrouwd en toch ook heel erg nieuw om weer achter het spreekgestoelte in de Stopera te staan.

Het voelde vertrouwd omdat ik 8 jaar als raadslid in dezelfde raadzaal in de Stopera heb gezeten, het voelde vertrouwd omdat ik enkele jaren zelf regioraadslid ben geweest, het voelde vertrouwd omdat er zoveel bekende gezichten waren (uit Haarlemmermeer, uit Amsterdam, maar ook uit de overige delen van de regio). Maar toch is het nieuw. Als kersverse wethouder in Haarlemmermeer mag ik de zuidelijke flank van de Vervoerregio vertegenwoordigen. En dat vind ik een eer. Ik zal me vol enthousiasme inzetten voor een optimale bereikbaarheid van de hele regio. Toen ik me kort voorstelde aan de raad, kreeg ik van mijn oud-collega’s uit Amsterdam nog enkele vragen. Of ik me alleen voor de auto ging inzetten, was de vraag van de Partij voor de Dieren. Mijn antwoord was natuurlijk dat ik voor keuzevrijheid van vervoermiddel ben en dat ik me in zal zetten voor OV (wat de grootste opgave zal worden de komende jaren), de auto en natuurlijk ook de fiets en de voetganger. De PvdA vroeg me naar de grootste uitdaging. Die ligt natuurlijk in de schaalsprong die voor ons ligt met woningbouw en het daarbij horende motto ‘’eerst bewegen dan bouwen’’. De laatste vraag ging over mijn enthousiasme over Freezones en of we die ook in de Vervoerregio kunnen verwachten ;-). Niet dus, maar als er iets te dereguleren valt, dan ben ik je man (uh, vrouw!). Kortom, dit wordt een mooie en uitdagende taak!

 

Geef een reactie