Ontdek je gek in HLMR

Gisteren heb ik mijn voorstel voor de nieuwe nota Toerisme, Evenementen en Promotie naar de gemeenteraad gestuurd. Op mijn verzoek zijn deze onderwerpen voor de eerste keer op deze manier gecombineerd. Ik ben er van overtuigd de onderwerpen niet los van elkaar gezien kunnen worden en we ons zo richten op al het moois dat Haarlemmermeer te bieden heeft. En dan niet alleen voor de bezoeker, maar juist voor de Haarlemmermeerder.

Als ik buitenstaanders van onze gemeente uitleg dat we niet één stad of dorp hebben, maar dat we uit 31 (!) kernen bestaan, kunnen ze dat maar moeilijk bevatten. Onze burgemeester zei het mooi op de nieuwjaarsbijeenkomst: ‘’we zijn stedelijk met een dorps karakter”. En daar kunnen we trots op zijn! Het valt me maar al te vaak op dat onze bewoners ontzettend veel heel gewoon vinden. Maar zo gewoon is het in mijn ogen helemaal niet. Wat hebben we een dynamiek in combinatie met een prachtig historisch verhaal! Er valt zoveel te ontdekken voor inwoners en bezoekers en ik wil met deze nota daar de aandacht op richten. We hebben schitterend erfgoed, prachtige fiets- en wandelroutes, grote en kleinschalige evenementen, indrukwekkende buitenkunst, heel veel hotels en water- en landrecreatie in overvloed. De kinderen van onze collega’s werken in de hotels, onze jongeren staan te dansen op de festivals en hun ouders maken een fietstocht langs de verhalenpalen….

Door de inspanningen van promotie te combineren met helder beleid voor toerisme maken we Haarlemmermeer nog bekender en aantrekkelijker. Nieuw in het beleid is het afwegingskader voor evenementen. Zo wil ik komen tot een passend en evenwichtig aanbod van evenementen waarbij levendigheid en leefbaarheid zo veel als mogelijk hand in hand gaan.

Een evenement dat alle kernen van Haarlemmermeer met elkaar verbindt zit in de pijpleiding. De werktitel is Land, Water en Lucht. Het lijkt mij leuk en spannend als kernen met elkaar in competitie gaan. Dat kan via een estafette, een drakenbootrace, een zeskamp, puzzeltochten, renwedstrijden en meer. Ik heb beelden van ‘’ter land, ter zee en in de lucht’’ voor ogen, maar we moeten het nog verder uitwerken, samen met jullie! Hebben jullie ideeën hoe we verenigingen, scholen en anderen aan kunnen haken bij de uitwerking van dit plan? Of heb je zelf een veel beter idee? Laat het me dan weten via een reactie onder deze blog. Maken we er samen een mooi nieuw evenement van!

De pers in Haarlemmermeer is ook positief over onze plannen:

HC Nieuws

Artikel Haarlems Dagblad 27 februari 2019

Artikel Haarlems Dagblad 27 februari 2019

2 Responses to “ Ontdek je gek in HLMR ”

  1. Hier dragen wij graag aan bij met het event:
    HLMRMeer verbindt met yoga en muziek in het theater! Zaterdag 17 oktober 2020 in de grote zaal van de DeMeerse. Een event door en voor de inwoners van de 31 kernen. Samen maken we de wereld een stukje mooier. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Stichting jarige Job zodat alle kinderen in Nederland, waaronder ruim 850 woonachtig in Haarlemmermeer hun verjaardag kunnen vieren.

  2. Leuk, Paula! Ik geef het intern door (en zet het ook vast in mijn agenda!), Marja

Geef een reactie