Eerste stap verbreding Bennebroekerweg

Vanmorgen tekenden gedeputeerde van Noord-Holland, Jeroen Olthof en ik (met twee petten op, die ik even thuis had laten liggen, namelijk de Gemeente en de Vervoerregio) de intentieovereenkomst om aan de slag te gaan met de verbreding van de Nieuwe Bennebroekerweg. Zonder overleg waren we geheel en al color coordinated voor dit vroege klusje. Met das, mapjes en jas geheel in stijl. En nu doorrrrrr….

Ondertekening intentieovereenkomst verbreding Nieuwe Bennebroekerweg

De nieuwe woonwijken in Hoofddorp moeten goed bereikbaar zijn, nu en in de toekomst. Daarom heeft de gemeente Haarlemmermeer, samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam op vrijdag 2 oktober een intentieovereenkomst ondertekend om aan de slag te gaan met de (Nieuwe) Bennebroekerweg. Bewoners en ondernemers in de omgeving worden betrokken bij het project.

Wethouder Marja Ruigrok is blij met de ontwikkeling. “Hartstikke mooi dat we nu deze intentieovereenkomst tekenen. De verbreding van de (Nieuwe) Bennebroekerweg maakt het mogelijk om een deel van onze woningbouwopgave te realiseren. Daar ben ik erg blij mee. We gaan de schouders er onder zetten en kijken vooruit!”.

Met het ondertekenen van de overeenkomst laten gemeente, provincie en Vervoerregio zien dat zij vaart willen zetten achter het aanleggen van het wegennet dat moet zorgen voor een goede doorstroming van het toenemende verkeer.

Nieuwe planstudie

Partijen gaan nu aan de slag met een nieuwe planstudie waarin wordt onderzocht hoeveel auto’s nu en in de toekomst over de weg rijden. De uitkomsten bepalen hoe kruispunten eruit komen te zien, hoeveel rijstroken nodig zijn en waar bijvoorbeeld ongelijkvloerse verbindingen moeten komen. Er is veel aandacht voor inpassing van de weg in de omgeving. Dan gaat het om groen, bereikbaarheid van voorzieningen en een goede aansluiting op PARK21. Als alles volgens de planning verloopt, moet deze planstudie eind 2021 leiden tot een definitief plan voor de weg.

Gemeente Haarlemmermeer heeft samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam een intentieovereenkomst ondertekend om aan de slag te gaan met de (Nieuwe) Bennebroekerweg. Foto: Jur Engelchor

Start van project

Op 25 mei 2020 besloten Provinciale Staten van Noord-Holland om de (Nieuwe) Bennebroekerweg tussen de A4 en de N205 op te waarderen en om een toekomstgerichte aansluiting op de N205 te realiseren. Met het ondertekenen van deze intentieovereenkomst komt er duidelijkheid voor de bewoners en ondernemers in het gebied. Gepubliceerd op: 2 okt 2020

Geef een reactie