Parkeersensor bij blauwe zone

Vanochtend ben ik een kijkje gaan nemen bij de installatie van 60 parkeersensoren vlakbij het Spaarne Gasthuis. Dit is een uitwerking van het tweede deel van de pilot die we samen met Tango en Spotten uitvoeren in Haarlemmermeer door gebruik te maken van slimme technieken in de parkeerproblematiek. In Hoofddorp zetten we in op het eenvoudiger maken van het vinden van een parkeerplek, in Floriande plaatsen we sensoren om het controleren van de blauwe zone te automatiseren. Het werkt heel simpel.

Een in de grond geplaatste sensor geeft aan wanneer er een auto boven de sensor staat. Na twee uur komt er een bericht dat de tijd verstreken is en kunnen handhavers gericht hun werk doen. We hebben gekozen voor de blauwe zone bij de Waddenweg en Rottumeroog omdat hier vaak te lang gratis geparkeerd wordt door bezoekers van het Spaarne Gasthuis. Ik ben benieuwd wat de uitkomsten van de pilot zijn!

Men at work

Geef een reactie