Mona Keijzer op bezoek

Vrijdag 22 januari ging in met Mona Keijzer in gesprek met twee ondernemers die het zwaar hebben in deze tijd: een winkelier en een startende horeca-ondernemer. En dat was goed!

Vanmiddag ontving wethouder Economie en Innovatie Marja Ruigrok staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer. Samen liepen ze door het centrum van Hoofddorp en brachten een bezoek aan twee ondernemers. Aanleiding voor dit bezoek vormde de brandbrief van Marja Ruigrok aan de staatsecretaris 14 december jl. In deze brief deed de wethouder een klemmend beroep om inkomensondersteuning door het Rijk voor startende horecabedrijven. 

Doordat deze specifieke groep ondernemers geen omzetcijfers kunnen overleggen, kwamen ze niet in aanmerking voor de diverse steunmaatregelen. Donderdagmiddag 21 januari kwam het bericht dat het kabinet het steunpakket voor ondernemers fors gaat uitbreiden. In dit pakket zijn ook specifiek maatregelen opgenomen voor startende ondernemers die tussen 1 januari en 30 juni 2020 een bedrijf zijn begonnen.

Wethouder Marja Ruigrok bezoekt met staatsecretaris Mona Keijzer in gesprek met een ondernemer

Wethouder Marja Ruigrok en staatsecretaris Mona Keijzer in gesprek met een ondernemer. Foto: gemeente Haarlemmermeer

“Dat is goed nieuws”, zegt Marja Ruigrok. “En heel erg nodig ook. Want het water staat deze ondernemers aan de lippen. Het is geweldig dat staatssecretaris Mona Keijzer langskwam en de ondernemers zelf heeft gesproken. Dat was van beide kanten nuttig en goed. Nu samen op naar het eind van deze tunnel, want we snakken allemaal naar de opening van winkels en horeca.”

Geef een reactie