Mooie initiatieven

Ontzettend leuk! Mensen maken Amsterdam heeft nu voor elk stadsdeel een eigen buurtfonds. Ik stond aan de wieg van deze fondsen. Mooi om te zien dat het zo concreet is geworden. Van harte!

Deze zomer maken we met de lancering van Fonds voor Centrum de familie van buurtfondsen in Amsterdam compleet! 

Door de hele stad bevinden zich mensen die de buurtfondsen mogelijk hebben gemaakt. Marja Ruigrok (toen raadslid in Amsterdam) speelt ook een bijzondere rol in deze geschiedenis. In 2011 diende zij als fractievoorzitter in Amsterdam een initiatiefvoorstel in, waarin zij bewoners opriep om zelf bij te dragen aan hun stad. Fonds voor Oost was het eerste buurtfonds dat hieruit voortkwam.

“Natuurlijk ben ik er trots op dat de aanleiding van dit alles onder andere mijn initiatief ‘’Amsterdam als goed doel’’ was. Geweldig dat bewoners zelf kunnen bijdragen aan hun buurt door initiatieven te ontwikkelen en daadwerkelijk uit te voeren.”

Wil jij ook iets geven aan jouw buurtfonds? Klik hier (https://lnkd.in/df4QuR7) en draag een euro (of meer) bij!

Geef een reactie