Blauwe zones in Halfweg

De gemeente Haarlemmermeer heeft meerdere blauwe zones in Halfweg aangelegd. Deze parkeermaatregelen zijn genomen na klachten vanuit het dorp over parkeeroverlast, met name rondom het station. Er is gestart met de aanleg van blauwe zones ten noorden van het station (tussen de Houtrakkerweg, de Bauduinlaan en de Spaarndammerweg). Daarna zijn de zones ten zuiden van het station (de Haarlemmerstraatweg) aangelegd. Het gaat om het hele gebied tussen het Dokter Baumannplein, de Amsterdamsestraatweg en de Oranje Nassaustraat tot aan de Zwanenburgerdijk.

Blauwe zone

Binnen een blauwe zone mogen auto’s parkeren in aangegeven parkeervakken of langs de blauwe lijnen. Er is een maximale parkeerduur. Van maandag tot en met vrijdag geldt tussen 9.00 en 18.00 uur een maximale parkeerduur van 2 uur. Tijdens deze periode moet een parkeerschijf zichtbaar in de auto liggen. Buiten deze dagen en tijden mag er wel langer geparkeerd worden.

De borden voor de blauwe zones worden geplaatst

Nadat de blauwe markering op de Haarlemmerstraatweg in Halfweg is aangebracht volgde afgelopen vrijdag de plaatsing van de verkeersborden. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Ontheffing

Bewoners van de gebieden waar een blauwe zone geldt, kunnen een ontheffing aanvragen. Deze is twee jaar geldig en kost 61,10 euro. Alleen inwoners die bij de basisadministratie van de gemeente staan ingeschreven kunnen een ontheffing aanvragen. 

Bezoekers kunnen een ontheffing aanvragen die één dag geldig is. Een ontheffing kan ook via de website van de gemeente Haarlemmermeer aangevraagd worden. Deze ontheffing kost 2 euro per dag.

Mensen die een parkeerplaats op eigen terrein hebben, komen niet in aanmerking voor een ontheffing.

Gepubliceerd op: 25 jan 2022

Lees ook het artikel in HC Nieuws.

Geef een reactie