Met groep 7 en een lasergun

Leerlingen van groep 7 van basisschool De Zwanebloem hielden vrijdag 11 februari een laserguneactie in de 30-kilometerzone op de Spieringweg en de Bennebroekerweg in Zwaanshoek. Hun doel was zorgen dat het verkeer zich aan de snelheid hield. Al hoopten ze ook een paar hardrijders te betrappen. En dat lukte: ”U krijgt geen boete maar alleen een waarschuwing, dat scheelt weer” aldus een van de kinderen tegen een automobilist die zich niet aan de snelheid hield. En het bord met de woorden ‘te hard’ en een verdrietige smiley ging de lucht in.

“De boodschap die de leerlingen willen uitdragen komt harstikke goed over” zegt wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok, en dat is de bedoeling want automobilisten rijden hier regelmatig te hard.”

Lasergunactie

Uiterst geconcentreerd tuurt een scholier door de lasergun. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Voorafgaand aan de lasergunactie kregen de kinderen in de klas uitleg over de actie van Ed Schouten en  Andy Knaap, wijkagenten in Haarlemmermeer-Zuid. Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van basisschool De Zwanebloem en goede verkeerseducatie vergroot de verkeersveiligheid van kinderen. Na de uitleg mochten de leerlingen onder begeleiding van de politie de straat op met een lasergun. Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseert de politie verkeerslessen en acties als deze. Daarnaast heeft Veilig Verkeer Nederland ook acties voor inwoners om de verkeersveiligheid in hun buurt aan te pakken. Meer informatie over de buurtacties? Neem dan een kijkje op  https://participatiepunt.vvn.nl/vvn-buurtacties

Les van een politieagent

Verkeersles met Ed Schouten en Andy Knaap. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Gepubliceerd op: 11 feb 2022

Geef een reactie