Bushokjes in HLMR kleuren groen

Er komt ruim 600 vierkante meter extra oppervlakte aan groene daken bij in Haarlemmermeer. Vijftig bushokjes krijgen namelijk een groen dak en vandaag was het zover. Wethouder Marja Ruigrok kleurde eigenhandig het dak van het bushokje aan het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp groen.

Met deze actie wordt het verzoek van de raadsfracties van ChristenUnie/SGP en D66 ingewilligd. Zij vroegen in 2019 om groene daken op bushokjes.

Wethouder Marja Ruigrok bekleedt een bushokje met sedum

Wethouder Marja Ruigrok bekleedt een bushokje met sedumplantjes. Foto: Jur Engelchor. 

De nieuwe exploitant van de bushokjes heeft in zijn overeenkomst op verzoek van de gemeente opgenomen dat hij 50 daken voorziet van sedum.
“Sedum vermindert fijnstof, bergt regenwater en bestrijdt hitte. Daarnaast vergroot het de biodiversiteit. Bijen en vlinders komen er graag op af. Ik ben blij dat we met deze innovatie bijdragen aan de verduurzaming van Haarlemmermeer”, zegt wethouder Marja Ruigrok.Gepubliceerd op: 10 mei 2022

Geef een reactie