Ondernemers zeiden: Proost!

HOOFDDORP Twee jaar stak corona er een stokje voor, maar nu kon het weer: de nieuwjaarsborrel van Ondernemend Hoofddorp. Volgens traditie op de laatste maandag van januari als afsluiting van de vele andere ondernemersrecepties. Locatie: Papa’s Beach House, sfeer: enthousiast.  

“Als vanouds”, constateerde voorzitter Dick Hulsebosch in zijn toespraak. “Er zijn wat afzeggingen door de griepgolf, maar we hebben gelukkig geen coronabeperkingen meer.” Hij ging in op de andere nieuwjaarspeeches die hij had mogen horen. Daaruit  kwam een beeld naar voren van somberheid, maar  ook van hoop. Somberheid ging hij niet toelichten: oorlog, energiecrisis, personeelstekort, de horecaproblemen na corona. 

“U weet het allemaal zelf en beter. Belangrijker is het woordje hoop, dat we terugzien bij alle inzet en creativiteit van ondernemers. Niet alleen om hun eigen bedrijf overeind te houden, ook om collega’s te ondersteunen. Hartverwarmend.” 

Wethouder Marja Ruigrok (onder andere Economie en Innovatie) was te gast en hield ook een toespraak. “We zien dankzij alle inzet en veerkracht dat onze lokale economie de draad weer oppakt.” Ze benadrukte dat de gemeente zeker oog heeft voor veel problemen, zoals de hoge energienota (’we lobbyen in Den Haag’), er is een speciale mkb-agenda en er wordt gekeken naar aanpassing van de AVP (verruiming terrassen zoals tijdens corona). 

Een aantal nieuwe leden van Ondernemend Hoofddorp maakte van de gelegenheid gebruik zichzelf en hun bedrijf te presenteren. Daarbij kwamen zeer uiteenlopende bedrijfstakken naar voren: van arbeidsdeskundige tot patissier. Een veelzijdige club. Dick Hulsebosch en Marja Ruigrok brachten samen de officiële nieuwjaartoost uit:

“Januari is morgen voorbij, proost op de andere 11 maanden van 2023!”

 

Door Anja Maas 31 januari 2023 om 10:50 HC Nieuws

Nieuwe leden houden pitch, van wijn tot lijsten en van gebak tot financieel advies

Geef een reactie