We zetten een punt achter C.

Op vrijdag 15 december 2023 vierden wethouder Marja Ruigrok (Cultuur) en Arjen Davidse, directeur -bestuurder van de stichting Cpunt, tijdens een feestelijk moment dat de punt achter de C sculptuur op het Raadhuisplein geplaatst is. Ook medewerkers van Cpunt en Martijn Sorée van BURO M2R, de ontwerper van de C en de punt, waren aanwezig. Met de plaatsing is nu een letterlijke punt gezet achter de periode van rebranding van het Cultuurgebouw naar Cpunt. 

In 2013 werd de zilverkleurige C op het Raadhuisplein geplaatst. Dit zitelement markeerde destijds de start van de grootscheepse verbouwing van, toen nog, het Cultuurgebouw. Na een periode van rebranding zijn in januari van dit jaar de vijf verschillende onderdelen van het Cultuurgebouw verder gegaan als één geheel. Die onderdelen waren De Meerse, Pier K, Duycker, de Bibliotheek en Podium voor Architectuur. 

Wethouder Marja Ruigrok (Cultuur):

“Met het plaatsen van de punt achter de C sculptuur hebben we niet alleen een symbolische punt achter het afronden van de samenvoeging naar Cpunt gezet, maar hebben we ook weer een mooi werk aan de collectie buitenkunst in Haarlemmermeer toegevoegd.”

Dé plek voor cultuur 

Cpunt is dé plek voor kunst- en cultuurbeleving en educatie in Haarlemmermeer. Arjen Davidse van Cpunt: “Met Cpunt willen wij een open plek zijn voor iedereen in de Gemeente Haarlemmermeer. Voor de één zijn we een vertrekpunt als het gaat om cultuur, voor de ander eerder een kruispunt waar je nieuwe dingen ontdekt en andere mensen ontmoet. De Gemeente Haarlemmermeer steunt ons in het verwezenlijken van deze missie en daar zijn wij hen ontzettend dankbaar voor. Dit cadeautje van de gemeente – de fysieke punt van Cpunt – symboliseert en benadrukt onze samenwerking nog maar weer eens.”

Just Justa fotografie

Geef een reactie