Een nieuwe cultuurkaart!

Het is zo ver! De nieuwe Kunst- en Monumentenkaart staat live! Haarlemmermeer staat vol met unieke monumenten en indrukwekkende kunstwerken. Op de nieuwe Kunst- en Monumentenkaart zie je in één oogopslag waar in de gemeente de kunstwerken en monumenten staan. Ook lees je op de kaart alles over het kunstwerk of monument. Bijvoorbeeld of het een gemeentelijk, provinciaal of rijksmonument is. Of wie de kunstenaar is en wat het achterliggende verhaal is. Benieuwd? Bekijk de kaart hier

Of bekijk hier een selectie van enkele kunstwerken in de gemeente.

Gloednieuwe kaart met buitenkunst en monumenten

Ondanks dat Haarlemmermeer een jonge gemeente is, kent onze gemeente veel monumenten. Daarnaast staat de gemeente bomvol met de mooiste en meest bijzondere buitenkunstwerken. De monumenten en buitenkunstwerken vind je vanaf nu terug op een interactieve kaart.

Op de kaart staan alle monumenten en buitenkunstwerken die je in onze gemeente vindt. Het zijn maar liefst 183 monumenten en 187 buitenkunstwerken. De monumenten zijn onderverdeeld in drie categorieën: gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten. Bij elk monument vind je een beschrijving en waar beschikbaar een foto. Ook bij de kunstwerken staat, indien bekend, uitgebreid beschreven wie de kunstenaar is, wat het kunstwerk moet voorstellen en van welke materialen de kunstwerken zijn gemaakt. 

Wethouder Marja Ruigrok (Cultuur): “‘Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik al vijf jaar foto’s maak van buitenkunst in Haarlemmermeer (#woensdagkunstdag). Ik ben trots op onze enorme hoeveelheid kunstwerken en monumenten in onze gemeente en ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen daar van kunnen genieten. En omdat ze in de buitenlucht staan, kan dat ook. En zie je buitenkunst die je nog niet kan vinden op onze interactieve kaart? Laat het ons dan weten. Zo maken we de kaart nog completer!’’

Je vindt de gloednieuwe kaart hier. De informatie staat ook beschreven op de website van Visit Haarlemmermeer. Hier staan een aantal van de mooiste buitenkunstwerken en monumenten uitgelicht. En je vindt hier zelfs fiets- en wandelroutes langs een aantal van deze bijzondere punten. Kijk op www.visithaarlemmermeer.nl voor beide pagina’s en de fiets- en wandelroutes. 

Deze nieuwe kaart vervangt de al offline gehaalde Cultuuratlas. De informatie op de Cultuuratlas was niet meer actueel en de website voldeed niet aan de verplichte eisen voor toegankelijkheid. Met de komst van deze kaart is er dus weer een mooi overzicht van dit stukje cultuur in Haarlemmermeer. 

Geef een reactie