Help de straatnamencommissie

De straatnamencommissie in Haarlemmermeer is altijd druk. In een gemeente waar woningbouw een enorme prioriteit heeft, worden veel nieuwe straten, paden en lanen aangelegd. En die hebben allemaal een naam nodig. Een naam die we nog niet hebben binnen de gemeentegrenzen of als het een vernoeming van een persoon betreft, dan alleen personen die meer dan 15 jaar geleden overleden (en dus van onbesproken gedrag) zijn. Enige tijd vergader ik met dit gezelschap over de ontwikkelplannen van de gemeente en vragen we de commissie adviezen. Ook over de namen die bewoners aandragen om bruggen een naam te geven. We hebben nu een paar keer op locatie vergaderd: in het Gemeenlandshuis in Spaarndam, omdat we daar feestelijk een aantal door de commissie benoemde fietspaden gingen onthullen en vandaag in de Witte Boerderij. Tot mijn schande moest ik aan het gezelschap toegeven dat ik daar nog niet eerder was geweest. Maar wat een bijzondere locatie is dit! Ook het vergaderen was super goed geregeld. Dank daarvoor (zie hieronder voor meer informatie over het huren van deze bijzondere locatie).

Vandaag spraken wij over de plannen voor PARK21, een prachtig park dat de komende jaren verder ontwikkeld en ingevuld wordt onder de bezielende leiding van Mariette Sedee. En daar komen natuurlijk ook paden en gebieden die namen nodig hebben. Ook hier willen we de inwoners van Haarlemmermeer bij betrekken. Heb je ideeën voor passende namen, laat dan van je horen. Dat kan bijvoorbeeld al bij de informatiebijeenkomst op zaterdag 9 maart tussen 11:00 en 15:00 uur in de Van Zantenhal. We halen namen en suggesties op en leggen die later aan de straatnamencommissie voor.

De Witte Boerderij is een van de weinige monumenten uit de pioniersjaren van de polder. Dit rijksmonument, heeft alle vernieuwingen en ontwikkelingen van Hoofddorp en Haarlemmermeer weten te doorstaan. In 1860 liet Klaas Cornelis Koker uit Broek in Waterland de boerderij in, toen nog, Kruisdorp, bouwen. Het is een gepleisterde boerderij met woonhuis onder zadeldak en grote schuur onder wolfdak met aspecten van het Vlaamse schuurtype. Het gebouw werd in de loop van de jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Ook werd een boomgaard aangelegd,

In 2003 kreeg Meer-Historie hier haar onderkomen. Voor overleg van de vrijwilligers, als depot voor kleinere collectie-items.  De Witte Boerderij is inmiddels omsingeld door woningen en wegen van Hoofddorp. En daarmee een centrale plek in het leven van Haarlemmermeer. 

Verhuur Witte Boerderij

Het interieur van de Witte Boerderij is recent aangepast en nu een aantrekkelijke ruimte voor vergaderingen, presentaties en lezingen. 

De voorkamer met grote tafel geeft plaats aan 10 personen. De ruime lichte achterkamer is geschikt voor een kleine tentoonstelling of bijeenkomsten voor 25 personen. 

Meer weten, of interesse in zaalhuur? Neem contact op via secretariaat@shmdc.nl of (023) 52 857 04.

Hoofdweg 743, 2131 MA Hoofddorp

Geef een reactie