Ik ben dol op lijstjes

En in deze categorie zijn de zogenaamde ‘’vink-lijstjes’’ favoriet! Wat waren de plannen voor afgelopen jaar en hoe ver ben ik gekomen? Zonder de hulp van college-collega’s, de raadsleden en het niet te onderschatten ambtenarenteam had ik deze lijsten nooit af kunnen vinken. Zo heb ik een lijst met nota’s (17), raadsvoorstellen (20) en brieven (17) die naar de raad zijn gegaan. Ik ben trots op: de nota Werklocaties (klaar voor de toekomst), de aanpassing van de evenementenleges zodat de financiële drempel voor kleine evenementen lager is, de investeringsagenda mobiliteit (en de leuke overzichtsrapportages), het behoud van de muurschildering in het Bolsgebouw, de verkeersdrempel op verzoek, de klankbordgroep voor kunst in de openbare ruimte, de nota Regels en Ruimte over commerciële voorzieningen (winkels en horeca), het door inwoners vernoemen van bruggen, de overeenkomsten die ik heb gesloten voor snel en elektrisch openbaar vervoer per bus (HOV), de stappen die we hebben gezet voor het doortrekken van deNoord/Zuidlijn naar Hoofddorp, het beginnen met het ontwarren van de OV-knoop op Schiphol (Mirt), het overleg over de Duinpolderweg (met inwoners en bestuurders, niet makkelijk maar wel volhardend met dank aan de steun van de voltallige raad). En ik kijk uit naar het snel ‘’vinken’’ van de ontwikkeling van het Fort bij Aalsmeer, het presenteren van de Erfgoednota en het beleid voor Toerisme, Evenementen en Promotie en dan gaan we nog wat kunst herstellen…. Kortom veel om me op te verheugen.

Ik heb ook een lijst met openbare optredens. Het slaan van eerste palen, het gesprek met de Koning, de culturele bijeenkomsten, het tekenen van OV-overeenkomsten (wist je dat het concept van R-Net in onze polder ontstaan is?), openingen, werkbezoeken, uitreikingen, presentaties, pers, columns, en meer (vond ik zelf best indrukwekkend, in mei had ik vrijwel elke dag zo’n openbaar optreden!).

En ik heb een lijst met afspraken en vergaderingen (gemiddeld heb ik vijf afspraken per dag, inclusief college en raad, met één uitschieter van 13 (!) afspraken op een dag….).

Maar ik vind mijn vink-lijstje met de 39 raadsleden die ik heb ontmoet op een plek in de gemeente die zij bijzonder vinden toch wel het allerleukste! Ik ben in een atoomkelder geweest, in het bos, in het brugrestaurant, in het Kunstfort, aan de oever van het Noordzeekanaal, in de oude verkeerstoren van Schiphol, in het oudste cafe aan de Ringvaart in Huigsloot, in super leuke horeca in Nieuw-Vennep, Halfweg, Hoofddorp en nog veel meer!

39 afspraken op verschillende plekken met gemeenteraadsleden Haarlemmermeer

Hierbij mijn jaaroverzicht 2019: ‘’Gelukkig hebben we de foto’s nog!’’.

En tot slot is er de mindmap van ons coalitie-akkoord (met dank aan Marjolein) waar ik ook lekker aan het vinken ben en mijn social-media-overzicht. Laten we er in 2020 weer een mooi ‘’vink-jaar’’ van gaan maken met ook nog eens veel plezier!

Geef een reactie